Loading

Kurage

En mötesplats för unga med mänskliga rättigheter i fokus

Vi älskar samtalsgrupper där inga frågor är dumma, där vi kan utvecklas och lära av varandra! Tanken med våra lokaler är att dom ska vara flexibla för en kreativ och skapande miljö. Just nu kommer ungdomar till oss för att hålla på med dans, musik, teater, hantverk och konst, men vi ser alltid till att anpassa rummen efter era behov. Det viktigaste för oss är att lokalerna ska finnas tillgängliga för dig att boka för egna projekt och feta arrangemang där vi finns tillgängliga och stöttar i processen.

Sedan vår öppning i februari har vi dragit igång en podturné där unga samtalar utifrån sitt perspektiv om ämnen som känns viktiga i vår samtid. Avsnitten släpps sedan här på vår hemsida, du är bara ett klick bort från att lyssna på Kurages podd!

Och det är just det som Kurage står för; att våga ta samtalet kring jämställdhet, antirasism, hbtq och miljö och försöka göra skillnad. I vårt veganska café tänker vi utanför boxen och det har lagts en tanke bakom varje detalj. Vår pop-up store erbjuder dig att återvinna dina kläder och prylar, köpa second hand eller varför inte byta ditt plagg mot ett annat. Vår mötesplats fungerar som ett forum för att göra din röst hörd, som vår unga krönikör, som en del i en arrangemangsgrupp eller i ett internationellt projekt. Vår vision är att du som ung ska få möjligheter att påverka samhället genom din egen kreativitet.

En måste bara våga drömma för att det ska kunna bli verklighet!

Ni ungdomar är det viktigaste vi har. Ni är framtiden och vi vill stötta er när ni skapar den.

Välkomna till KURAGE!

Fanny Jansson
Ungdomsledare
Scenkonst, Teater, skapande
fanny.jansson@solna.se

Malin Stensson
Ungdomsledare
Scenkonst, Sång och musik, skapande
malin.stensson@solna.se

Tegsti ”Titti” Tesfazghi
Ungdomsledare
Internationella projekt, coach till arbete/studier
tegsti.tesfazghi@solna.se

Mehrdad Tayeban
Föreståndare
mehrdad.tayeban@solna.se​

Kontakt

Fridensborgsvägen 100
170 68 Solna
Tel: 08 – 746 39 12
Mail: kurage@solna.se

Öppet

Mån: “Kurage gästar” – ej öppet pga uppsökande arbete
Tis: 13-21
Ons: 13-21
Tor: 13-21
Fre: 13-18