Foto: Vi i Solna

Startfältet i årets deltävling av Funkisfestivalen var starkt och bjöd på allt från lugn skönsång till hiphop! En engagerad publik röstade tillsammans med en villrådig jury fram Mattias Tarantino till vinnare, han blir därmed Solnas representant i vårens stora final!

Mattias Tarantino och Lars Rådén, förste vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Foto: Solna stad
Lokalen på Black Sheep var fullsatt och stämningen förväntansfull på fredagseftermiddagen när tävlingen drog igång. Totalt nio artister, varav en grupp och en duo, äntrade scenen en efter en till publikens jubel och smattrande kamerablixtar. Deltagarna framförde låtar som Popular med Erik Saade och You raise me up med Josh Groban och det var både dans och gitarrspel på scenen. Funkisfestivalen, som arrangeras för fjärde året i rad i Solna och tidigare hette Funkismello, är Sveriges melodifestival för personer över 15 år som har en kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Precis som tidigare år var Pontus Björkander konferencier, och han bjöd på många skratt och kluriga frågor till deltagarna mellan numren. När publikens röstkort hade samlats in och juryn haft sina överläggningar, ropades Mattias Tarantino ut som vinnare. Med en stark scennärvaro, kreativt smink och stor inlevelse tog han publiken med storm då han framförde vinnarlåten Home med Alvin and the chipmunks en gång till.
– Kvällen bjöd på imponerande framträdanden, och det var roligt att se att alla deltagare hade så bra självförtroende. Funkisfestivalen är ett utmärkt tillfälle att synliggöra den här målgruppen, säger Lars Rådén, förste vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, som var på plats och presenterade Solnas vinnare i deltävlingen.
Finalen i Funkisfestivalen äger rum den 23 april 2018 på Cirkus i Stockholm. Solna är en av 16 kommuner som är medlemmar i den ideella föreningen Funkisglädje som anordnar tävlingen.