Rolling Stones på kompisvallen 12/10-2017

För 19 år sedan hoppade jag på en buss till Göteborg, jag skulle 18 år gammal se Rolling Stones för första gången.
Under resan ner handlade det mesta av snacket om; Kommer Charlie Watts att palla ett gig till?

Den konserten var magisk. I 4:e låten kom Paint it Black och mina revben klarade inte trycket mot kravallstaketet längre.
Jag blev överlyft av vakter. När jag ligger på marken precis intill scenkanten tittar Keith Richard ner och skrattar. Utburen till sidan började jakten om att ta sig så långt fram som möjligt igen.

2017 den 12:e oktober: jag sitter på Läckergommen och äter en Schnitzel för att tagga till konsert i sann Solna anda.
Bordet bredvid mig är ockuperat av ett sällskap i de övre -60 från Örebro.
Jag överhör deras samtal och noterar mängden fel de slänger sig med gällande Rolling Stones och rock i allmänhet, men låter det bero.

Det är inte förrän frågan dyker upp i sällskapet; Men vilka är förband då?

  • Det är tydligen Hellacopters
  • Jaha har inte dem lagt av?
  • Jo men det har startat upp igen med Thåström på sång…
  • Åh Fan

 

 

Där och då för ett svagt ögonblick är jag beredd att skrida till verket och bara skrika ur min frustration över mänsklighetens dumhet.

Jag skall på Stones men jag sitter i min urtvättade Hellacopters T-shirt. Jag är i kasst med att uppdatera mitt instagramflöde med att skriva; Hellacopters i Solna första gången sedan 1996 och Gräsrock. Jag har helt glömt bort att jag sett helt unika spelningar med Hellacopters på ungdomsmötesplatsen Black Sheep. De gjorde 2 gig i en nerlagd skola i Huvudsta när de stod på toppen av karriären. Inte några tama prylar utan riktigt svettiga ”Ebba the Movie spelningar” där de gav järnet.

Hellacopters är magiska, helt respektlöst är de bäst på Friends i kväll.

Men den Stora skillnaden på Mick Jagger/ Keith Richards eviga tjat: How you doing Stockholm!!!???

till när Dregen glider fram till micken är att Dregen har koll på var han befinner sig:  –SOLNA LÄGET!?  

Innan Midnight Rambler frågar Mick Jagger om det finns några i publiken från Göteborg, från Uppsala, eller The Fucking Nobel Jury på plats. -Det är humor och visar en viss avund mot Bob Dylan. Sedan säger han, Vet ni att detta är den 27:e spelningen i Sverige. När sedan Keith säger: Coolt att få komma till en ny plats i Sverige; This new Joint called Friends så vittnar det om Keiths minnesluckor från 1970 då de rockade sönder Solna och polis fick stå på scen under giget på Råsunda för att det var så galet. Den där berättelsen man har fått höra från de äldre generationerna sedan man var nyfödd: Stones på Råsunda, när entrén brast och ungdomar stormade ståplats.

Stones då?

Nja lägg era besparingar på skivan get yer ya ya’s out bättre än så blev de aldrig live.