Mot drömmarnas mål!

Ett nytt band skapas.

Det är i dag svindlande 7 år sedan som verksamheten Black Sheep skrev in Heavy Tiger på repschemat för första gången med spretig blyerts. Som så många gånger förr är det medlemmar från tidigare konstellationer som förenats i en ny dröm. Det finns massor att skriva om det bandet -och en dag kanske vi gör det, men en sak är säker; -du som ungdomsledare har aldrig behövt lägga örat mot väggen för att tjuvlyssna vad som händer inne I Heavy Tigers replokal. Sedan det första repet har förstärkarna gått varma och rören har fått arbeta likt en Ardennerhäst enträgna och trofasta hovskrap mot åkerns sumpiga mark. Musiken de skapat har pulserat genom Solnas murbruk sedan dag 1.

Som så många andra band enas man vid en start om ett par covers och vilken riktning bandet skall ta. Från Heavy Tigers replokal hördes tidigt klassikerna Detroit Rock City och Strutter från det legendariska New York bandet KISS.

2011 drev de ett projekt tillsammans med andra ungdomar på Black Sheep om att göra en hyllningskonsert till just KISS (Det är tjejerna i bildens mitt). Denna spelning ledde till att Kiss Army Sweden (Kiss fan club) lade ut det på sin hemsida som en reklam till Kiss älskare. Vi var där och då 2011 stolta så vi håll på att spricka. Det dessa unga begåvade musiker föga anade var att de 6 år senare med 2 egna skivor i bagaget skulle dela scen med sina hjältar på Tele 2 Arena.

 

En dröm är bara några steg bort!