Spöksonaten, ett fantasistycke av August Strindberg.
Work in progress.
Speltid: ca 15 min
Föreställningar: kl 16.00 och kl 17.00

OSA Ulrika.Gunnarsdotter@solna.se
*** Endast fåtal platser, ange vilken av förställningarna ni vill gå på.

Under våren har Solna Ungdomscafé bedrivit en teaterverksamhet för en grupp nyanlända ungdomar. Tillsammans med konstnärerna Charlotta Åkerblom och Niklas Holmgren har repetitioner påbörjats inför en uppsättning av Strindbergs Spöksonaten. Den beräknas ha premiär under hösten 2016. I dagens program presenteras utdrag ur två
scener under arbete.

Regi, bearbetning: Charlotta Åkerblom & Niklas Holmgren
Producent: Solna Ungdomscafé
Event och teknik: Black Sheep

I rollerna:
Studenten: Nader Hayati
Direktör Hummel: Maroof Maroof
Unga Fröken: Sumaya Yunes
Mjölkpojken: Alireza Ebrahimi

Spöksonaten är en pjäs av August Strindberg från 1907. Namnet anspelar på Beethovens pianosonat i d-moll i vilken Strindberg tyckte sig höra anderöster och därför gav detta namn till sin pjäs som räknas till ett av hans drömspel.

“Studenten kan se saker som de flesta andra inte kan se, men han vet inte vilka personer som inte ses av andra. Direktören Hummel är rädd för en mjölkpojke, som han inte kan se, men det kan däremot Studenten. De två möts en morgon framför ett stort vackert hus i staden där en Överste och hans familj bor. Direktör Hummel vill att studenten skall försöka bli inbjuden till dem på spöksupé. När Studenten får se Överstens dotter, Unga fröken, blir han förälskad och önskar också att få komma in i huset. Unga fröken lider av en mystisk sjukdom och tillbringar tiden på sitt rum bland hyacinter. Spöksupén blir till slut av, och då börjar allt krackelera när Direktör Hummel visar sig vilja ta över huset. Det borgerliga hemmet är inte vad det synes vara.”

Black Sheep är ett ungkulturhus i Solna.
Solna Ungdomscafé är en mötesplats för unga i Solna.
*Arrangemanget är drogfritt.