Lördagen den 21 maj är det äntligen dags för årets Bergshamra Pride! Precis som vanligt kommer vi att ha en parad som går genom Bergshamra, Solna (Röd linje mot Mörby centrum). Nytt för i år är dock att vi inviger pridetorget redan innan paraden.

HÅLLTIDER:
13.00 – PRIDETORGET ÖPPNAR
Konferencier Jonas Dillner hälsar välkomna och DJ Katja Gustafsson ser till att det blir feststämning med musik på Bergshamra torg. Informationsbord från olika organisationer.

13.30 – INVIGNING
Bergshamra Pride invigs och hissning av flaggan. Efteråt blir det stand-up med Pelle Helgesson och Therese Sandin.

14.00 – PRIDEPARADEN AVGÅR
Paraden startar från Bergshamra torg (NYTT!!! Ny paradväg för i år).

14.45 – TORGPROGRAMMET STARTAR
Tal, musik och uppträdanden:

****** Lina Axelsson Kihlblom – berömd rektor ******

****** Zacharias Blad – musiker******

****** Uppsala feministkör ******

****** Dj Katja Gustafsson ******

****** Sambomba – slagverk ******

****** Virgo Crew – musikgrupp ******

****** Mary Juusela – Lika Olika metoden ******

****** Erik Nordman och Agnetha Boström – Solnas likabehandlingskommité ******

NYTT FÖR I ÅR!!! Efter Pridefestivalen kommer vi att ha “efter pride-häng” på Kafé Sjöstugan nere vid Brunnsvikens strand. Där blir det mat, dryck, musik och härligt häng. Vi hoppas att så många som möjligt av er har möjlighet att vara med!

För den som vill starta Bergshamra Pride med mat eller dryck kommer Restaurang Liko på Bergshamra torg duka upp en trevlig lunchbuffé. Även Restaurang Småstad kommer att ha öppet och erbjuda à la carte-meny. Båda restaurangerna har uteservering- så vi hoppas på bra väder 🙂

Vi uppdaterar eventet löpande med mer information om torgprogrammet, så håll utkik!

Bergshamra Pride är ett lokalt initiativ av privatpersoner i Bergshamra. HBTQ-rättigheter är mänskliga rättigheter. Vi vill med Bergshamra Pride sprida information och inspiration kring HBTQ-frågor lokalt i Bergshamra, som en del av en större rörelse för queera och transpersoner, för bisexuella och homosexuella, för alla som avviker från heteronormen i vårt samhälle. Vi vill fortsätta kampen för ett öppnare och mer tolerant samhälle fritt från begränsande, förtryckande och diskriminerande normer.

Hashtag:
#bergshamrapride