Loading

UngdomsTorget

We Love Gaming

Det finns olika själ till varför en ungdom skulle besöka en plats, men den huvudsakliga anledningen är oftast i sociala sammanhang. UngdomsTorget vill därför erbjuda en samlingsplats med ett mysigt ”café-surr” där mycket krut läggs på ungdomskultur och att du ska få möjlighet till att uttrycka dig på olika sätt. Vi vill uppmuntra gamingkultur på gården då det är ett fantastiskt verktyg i socialt sammanhang och för att gynna olika egenskaper hos människor. Med en sund attityd och medvetenhet kring gaming kan det vara en hälsofrämjande aktivitet via både konsol, brädspel och dataspel. Med ett nyttigt och gott utbud i caféet kommer du att sprudla med energi.

UngdomsTorget skall även vara en plattform för personlig utveckling i teknik, projektarbete och produktion samt för att hitta och skapa nya nätverk. Det är en öppen verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar i åk 4-9. Alla är välkomna oavsett kultur, bakgrund, intresse eller kön och det är viktigt för oss att du som besöker oss känner dig trygg och välkommen.

Vi vill att du ska känna dig delaktig i vår utveckling, både som ungdomsgård men även i samhället. Därför tycker vi att dina åsikter är viktiga och vill stödja ditt engagemang i samhällsfrågor och likabehandlingsarbete.

Välkommen till UngdomsTorget!

I våra lokaler

Studio
I våran studio använder vi programmet Logic för att producera musik. Efter att du startat upp ett personligt konto får du möjlighet att utnyttja programmet. Det finns även möjlighet till filminspelning där du kan göra din egen musikvideo.

Instrument som finns på plats
Perkussions instrument i olika storlekar
3 elgitarrer och förstärkare (Orange)
3 akustiska gitarrer
Keyboard/Synt
2 mickar – SM 58

DJ-rum
I DJ-rummet finns det en Pioneer XDJ 1000 och DJM 750K
Det är helt gratis att använda och du får tillgång till handledning av en erfaren DJ som har spelat internationellt och jobbar på Torpet. Vi har kontakter inom DJ världen och kan hjälpa dig ut i branschen om du vill satsa på detta.

Film- och foto möjligheter
Om du får cravings att uttrycka dig i konstformen foto eller film har vi material för att du ska kunna göra det. På UngdomsTorget finns det:
2 systemkameror – Canon 1200D & Canon 550D
2 filmkameror – Mic Canon DM100 (HD SemosPro)
1 drönare – DJI Phantom 4K med inbyggd kamera
Ljud- och ljussystem
Stativ och mickställ

Dansrum/Pingisrum för ca 5-10 personer
Pingisbord, speglar, hopprep, yogaboll, ljudanläggning

Konsoler
Playstation 3, Playstation 4, Nintendo Wii
2 Laptops för dataspel, studier eller dylikt

Pysselrum
Tyger, nål och tråd
Pärlor och plattor
Många olika former och färger av papper
Akryl och vattenfärger
Ansiktsmålning
Ståltråd och smycken

UngdomsTorget på sociala medier

Kontakt

Bagartorpsringen 50-52
17065 Solna
Telefon nr: 08 – 746 39 11

Öppet

Åk 4-6 mån-fre 13-18
Åk 7-9 mån-tis 13-18, ons-tors 13-21, fre 13-23, lördag 18-23