Loading

Fritidsenhetens integrationsprojekt för nyanlända ungdomar

Genom att erbjuda ett brett utbud av olika aktiviteter på våra anläggningar hoppas vi kunna möjliggöra för våra nyanlända unga att få nya kamratrelationer med etablerade unga i samma ålder.
Vi ser att ett kursutbud kompletterar vår öppna fritid på ett bra sätt. Här får man chansen att lära sig nya saker från nybörjarnivå för att sedan kunna ta del och få ut mer av sin fritid med ny kunskap och nya vänner.

Detta skapar en chans för nya Solna invånare, besökare att få ta del av hela Solna KFF´s utbud.
Alla aktiviteter är gratis, bara att anmäla sig eller dyka upp på anläggning så hjälper personal dig vidare.

Måndagar

På Byparken

Prova på jazzfunk & hiphopdans!
Malin kör nybörjarkurs i Byparkens danslokal. Du är välkommen att prova på – alla måndagar från 26 april till 2 juni.
Tid: 17.30-18.30
Kontakta Malin vid intresse på 08-7463901

Patrik ger nybörjarkurs i Byparkens studio
Lär dig använda i Logic för att skapa egen musik.
Du är välkommen att prova på – alla måndagar från 26 april till 2 juni.
Tid: 19.00-20.00
Kontakt: Patrik.Furberg@solna.se

Tisdagar

På Skytteholmsparken

Välkommen till 4 rogivande målarkvällar hos Skytteholmsparken
Dessa fyra tillfällen är till för dig som vill utforska din kreativitet utan några som helst krav på förkunskaper eller prestation. Samt dig som vill skaffa dig lite kunskap och erfarenhet när det kommer till att måla med akryl på duk. Syftet med målartillfällena är att få chansen att lära sig använda materialen, att få lite lugn och ro och möjlighet till reflektion genom skapande. Du kommer att få måla en egen tavla som du sen tar med dig hem vid slutet av kursen.

Datum och tid: Tisdag 9, 16, 23 och 30 maj kl 18:00 – 20:00
Kontakt: clara.wiktorsson@solna.se / 08-7463909

Teater Workshop
Drömmer du om att bli skådespelare?
Nu har du chansen att få en inblick i vad skådespeleri är och möjlighet till att prova på att skådespela. Vi kommer att hålla till i Skytteholmspakens lokaler tillsammans med Fanny Jansson som är utbildad på Stockholms elementära teaterskola och nu är skådespelare i Teater Almas ensemble. Du behöver inte ha några erfarenheter sedan tidigare. Vi börjar från grunden och alla är välkomna att delta.

Detta kommer att erbjudas:
Teaterlektionernas innehåll kommer fyllas med teaterövningar i olika former för att du ska bli mer bekväm på scenen, scenframställning, röstövningar, improvisationsteater och grundläggande kunskap inom skådespeleri.

Om du är intresserad är du välkommen till Skytteholmsparken, start den:
2:a maj kl 18.00-20.00

Detta kommer att pågå under fem tillfällen. Varje tisdag fram till 30:e maj.
Anmäl dig senast fredagen den 28:e april till Skytteholmsparken: 08- 746 39 09

Onsdagar

På Q-lan

Lär dig grunderna i styrketräning i Q-lans träningslokaler
Kom och lär dig grunderna i styrketräning på Q-lan. Vi kommer att gå igenom hur man använder träningsmaskiner men största focus kommer att ligga på att lära sig grunderna i att träna med fria vikter tex bänkpress, benböj med mera. Vi kommer främst att fokusera på att lära oss tekniken hur man gör ett bra lyft utan att skada sig.
Vi samlas på Q-lan i Bergshamra onsdagar kl 16.00 med start den 3/5!

Bakning
Vi erbjuder en kurs i bakning på onsdagskvällar. Vårt mål är att det ska fungera som en inspirerande och kul möjlighet till skapande samtidigt som det bidrar till nyfikenhet och självständighet i köket. Vi kan ta emot max 15 personer på samma gång, och visst är det tänkt att man ska anmäla sig i förväg till dessa kurser? Vi tänker att sista anmälningsdag isåfall får vara samma dag som det startar, men att det även borde vara ok om folk vill hänga med på vägen.

Tid: 19:00 – 21:00 onsdagar
Plats: Q-lans fritidsgård, Hjortstigen 1, 17071 Solna
Innehåll: Bakning

På Solna ungdomscafe

Styrka och smidighet utomhus!
Kom och träna styrka, kondition och smidighet utan att vara instängd på ett gym! Följ med oss ut till naturens egna gym! Du behöver varken vara van träningsmänniska eller löpare för att kunna hänga på. Så länge du kan jogga 1 km i sträck klarar du att medverka på TrailFit!
Moment vi tränar under ett Trailfit pass är styrka, explosivitet, balans, rörlighet, koordination, flexibilitet och kondition.
Vi samlas på Solna Ungdomscafe onsdagar kl 16.30 med start den 3/5!

På Byparken

Välkommen att prova på – alla onsdagar från 26 april till 2 juni.

Matlagningskurs
Diverse rätter och tekniker 18.15-19.30

Cirkelträning
Enkel träning i grupp 19.45-20.45

Nybörjarkurs i gitarr
Med Alfred 19-20:00.

Torsdagar

På Byparken

Teknikträning
Vi träffas och tränar fotbollsteknik. Oavsett om du tillhör en fotbollsförening eller inte så kan du komma och få special träning.
Välkommen att prova på – alla torsdagar från 26 april till 2 juni.
Tid: 18.30-20.00

Skapande med Linnea
Målerikurs, tänkte mig att vi skulle måla med akryl på duk. Första tillfället främst fokus på skissövningar och, om vi hinner, börja diskutera motiv och skissa upp på duken. Sen kör vi bara på för att hinna slutföra en målning på resterande fyra tillfällen(6 platser)
Välkommen att prova på – alla torsdagar från 26 april till 2 juni.
Tid: 19-20.30

På Black Sheep

UnCUT anordnar filmträffar
Vi kommer 27/4 återuppta våra filmträffar som riktar sig främst till nyanlända men alla intresserade av filmskapande är välkomna. Det är en basic grundkurs och ingen förkunskap krävs. Deltagarna kommer få lära sig grunderna inom filmskapande genom praktiska övningar, inspirerande samtal och filmvisningar. Vi träffas fyra torsdagar med start 27/4 och varje tillfälle startar med att vi bjuder på mat.
Plats: Black Sheep
Tider: Mat vid 17 och kursstart vid 18