Loading

Torpet

På en plats, mitt i Bagartorp, finns en gömd juvel bland betongskogen och tegelhusen, där möjligheterna för skapande sprudlar igenom väggsprickorna i den gamla fasaden bredvid f.d. Bagartorpskolan. Torpets fritidsgård är en öppen verksamhet som riktar sig till ungdomar från åk 4-9. Det är en plattform för dig som vill utvecklas inom skapande eller för att du vill utvecklas som person. Här kan du föra projekt, frambringa dina ambitioner inom musik, spel, film, foto, dans och mätta (eller kittla) din kreativitet. Vi är ett team som har breda erfarenheter inom dessa områden som du har full tillgång till om du vill lära dig något eller fördjupa dina kunskaper. Och bästa av allt, det är fullt möjligt och helt utan kostnad för din skull. Är det så att du inte vet vad du gillar, vem vet, vi kanske inspirerar dig till någonting du aldrig trodde att du skulle falla för!

Vårat mål att är du ska känna dig trygg när du är här, ha roligt med oss som jobbar samt att du ska kunna påverka verksamheten med dina åsikter och idéer för att göra gården till en bättre plats!

Studio
I våran studio använder vi programmet Logic för att producera musik. Efter att du startat upp ett personligt konto får du möjlighet att utnyttja både Logic och det ljudisolerade inspelningsrummet. Eftersom vi även har tillgång till filminspelning kan du göra egen musikvideo.
Om musik är någonting du vill satsa på, har vi personal som har jobbat både som manager för en melodifestivaldeltagare samt jobbat för Spinup som ligger under Universal Music som kan hjälpa dig att hitta kontakter om du vill fullfölja dina musikdrömmar.

DJ-rum
I DJ-rummet finns det en Pioneer XDJ 1000 och DJM 750K
Det är helt gratis att använda och du får tillgång till handledning av en erfaren DJ som har spelat internationellt och jobbar på Torpet. Vi har kontakter inom DJ världen och kan hjälpa dig ut i branschen om du vill satsa på detta.

Film- och foto möjligheter
Om du får cravings att uttrycka dig i konstformen foto eller film har vi material för att du ska kunna göra det. På Torpet finns det:
2 systemkameror – Canon 1200D & Canon 550D
2 filmkameror – Mic Canon DM100 (HD SemosPro)
1 drönare – DJI Phantom 4K med inbyggd kamera
Ljud- och ljussystem
Stativ och mickställ

Instrument och Rep-lokal för ca 5 personer
Kongas och andra perkussions instrument i olika storlekar
3 elgitarrer och förstärkare (Orange)
3 akustiska gitarrer
Keyboard/Synt
2 mickar – SM 58

Träningsrum för ca 5 personer
I rummet finns det :
Ljudanläggning
Boxningssäck
Handskar och mitsar
Tyngder
Hopprep
Yogaboll

Dansrum för ca 10-12 personer
Speglar
Ljudanläggning
 
Konsoler
Playstation 3
Playstation 4
Nintendo Wii
RPG-Maker för spelprogrammering

Pysselrum
Tyger, nål och tråd
Pärlor och plattor
Många olika former och färger av papper
Akryl och vattenfärger
Ansiktsmålning
Ståltråd och smycken

Ute
Fotbollsplan med konstgräs
Basketkorg
Altan

@torpetsolna

Kontakt

Bagartorpsringen 20b
170 65 Solna
Telefon nr: 08 – 746 39 11

Öppettider

Årskurs 4 & 5: vardagar 13.00 -17.00
Årskurs 7-9: måndag & tisdag 13.00 -18.00
Årskurs 7-9: onsdag & torsdag: 13.00 -21.00
Årskurs 7-9: fredag 13.00 -23.00 samt lördag 18.30 -23.00