En muralmålning av två sagofigurer är Solnas nya landmärke på en brandvägg i Hagalunds arbetsplatsområde. Muralmålningen syns väl från pendeltåget eller från Åldermansvägen mitt i arbetsplatsområdet.

Det var det hitflugna mexikanska konstnärskollektivet LaPiztola som färdigställde målningen sista veckan i november. Målningen är den första delen av ett ​projekt som heter Moving Murals Hagalund och är ett samarbete mellan Solna Stad och Smart Kreativ Stad/ Filmregion Stockholm -Mälardalen. I januari kommer UnCut -ung filmproduktion i Solna tillsammans med konstnärsduon Performing Pictures genomföra workshops i “videomapping”. Resultatet kommer projiceras i lager på LaPiztolas väggmålning av de två sagofigurer som nu kommer till liv. Moving Murals invigs den 2 februari. Läs mer om projektet här: http://smartkreativstad.frsm.se/pilot/moving-murals-hagalund-2/