Biträdande rektor Katarina Fast Ehrlén gjorde i veckan en snabbvisit i kulturskolans nya lokaler i Parkskolan, som nu börjar genomgå transformationen från byggarpetsplats till något som liknar färdiga utrymmen. Med sig hade Katarina två av bildpedagogerna, som fick ge sina synpunkter på bildsalarnas slutliga utformning.

Fasadskylt för kulturskolanTidpunkten för kulturskolans flytt har flyttats fram några gånger under arbetet med skolbyggnaden. Därför känns det extra skönt för personalen att se ett slut på den långa väntan. Som Katarina skämtsamt uttrycker saken: “När jag såg att vår skylt kommit upp på fasaden, vågade jag äntligen tro att flytten faktiskt skulle bli av på riktigt.”

Att flytta en hel stor verksamhet är alltid en utmaning, och från kulturskolans sida ser man positivt på framtiden. I de nya lokalerna öppnar sig nya möjligheter för Solnas kulturutövande unga. På hemsidan kan man bland annat läsa:

Vi är mycket stolta över att få flytta till nyrenoverade, anpassade, fräscha och ljusa lokaler i Parkskolan. Teatern får en ny spännande Black Box och ett grupprum, dansen får stora danssalar och fräscha omklädningsrum, bild & media får praktiska lokaler med ny keramikugn och en utrustad mediesal, musiken får undervisningsrum som är större och bättre anpassade med nya väggar mellan rummen så att ljudkraven klaras bättre. Både arkitekt, akustiker och ljusdesigner har medverkat i planeringen. En ny fin reception finns vid entrén så det blir lätt att hitta i huset.

Inflyttning är planerad till vårterminen 2018.

Läs mer på kulturskolans hemsida.

En reception ligger strax innanför entrén. Innanför den ligger personalutrymmen och arbetsrummen för kulturskolans ledning.

En reception ligger strax innanför entrén. Innanför den ligger personalutrymmen och arbetsrummen för kulturskolans ledning.

Teaterns sminkloge inspekteras.

Teaterns sminkloge inspekteras.

Den så kallade "Svarta lådan" för teaterverksamheten väntar på att inredas.

Den så kallade “Svarta lådan” för teaterverksamheten väntar på att inredas.

Skolans matsal är också föreställningssal. I fonden syns scenen.

Skolans matsal är också föreställningssal. I fonden syns scenen.