Alireza skapar skulpturer inför publik.
-Kom och ta del av hans teknik och arbete kl 16.00 nu på torsdag!

I fem månader har Alireza haft en ateljé på RÅMATERIAL, Black Sheep. I vår utställningsdel skapar han nu live inför publik en skulptur av en zombie. Här i Sverige har han av praktiska skäl än så länge bara arbetat med gips och en lufttorkande vit hobbylera – ett material som är helt nytt för honom. Hobbyleran ligger väl in paketerade i halvkilos förpackningar – en storlek som inte förslår så långt när en vill göra naturtrogna avbildningar.

Om konstnären

Alireza Najafi är född 1999 i Afghanistan. Tillsammans med sin mamma flydde Alireza som 7 åring från Afghanistan till Iran där han först började arbeta som byggarbetare. När Alireza var 11 år slutade han skolan och medan hans mamma jobbade började han som lärling hos en känd Iransk skulptör/dekoratör, Reza Safari. Under 3-4 år var han hos honom dagligen och lärde sig hur en skulpterade i betong. När Reza sedan flyttade fick Alireza en egen ateljé i en grannes källare. På baksidan av det hus Alirezas hade sin ateljé var det bara öken och där kunde han gå rätt ut och hämta den sand som han själv tillredde sin egen betong med och som han sedan använde till sina skulpturer.