Kungliga Operan bjuder tillsammans med Solna stad och Kungliga Hovstaterna in till nationaldagsfirande i Hagaparken den 6 juni. Ta med vänner och familj och fira nationaldagen med allsång, aktiviteter, dans, musik och picknick i det gröna.

Program och aktiviteter kl 11-16

Under dagen kan alla stora och små barn prova på att spela instrument, prova kostymer och tåskor, prova akrobatik, göra sin egen mask och måla vid stafflier. Solna kulturskola bjuder upp till “massdans” vid två tillfällen. Alla får vara med och dansa, stora som små.

I parken ordnas visningar med tema Gustav III och på scenen delar Solna stad ut musikstipendier klockan 13.30. Klockan 14.00 bjuder Kungliga Operan på en stämningsfull försommarkonsert med balett från scenen. Medverkar gör solister från Kungliga Operan, dansare från Kungliga Baletten, Kungliga Hovkapellet och Kungliga Operans kör. Förutom smakprov ur opera- och balettrepertoaren blir det också svensk försommarmusik och allsång. Solna kulturskolas barnkör framträder tillsammans med Kungliga Hovkapellet.

Fri entré.

Servering av fika, mat och dryck sker på flera platser i parken.
För fullständigt dagsprogram, konsertprogram med mera se operan.se/haga eller ladda ner programbladet i digital form (PDF-dokument, 376 kB).