Stadsbilden ska bli mer levande och inspirerande när betongväggar täcks av urban konst. Det är målet när Humlegården Fastigheter bjuder in graffitikonstnären Shora Dehnavi för att dekorera två väggar vid ett garage i Solna strand.

Målningarna i Solna strand kommer att slutföras inom ett par veckor och kan ses på Solna strandväg 7 och Hemvärnsgatan 16.

Shora Dehnavi har gjort liknande dekorationer tidigare, bland annat i ett helt trapphus på Hotell Hilton Slussen. Hon är också ordförande i svenska graffitisällskapet.

Utvecklingen av Solna strand fortsätter

Humlegården är den största fastighetsägaren i Solna strand, som enligt översiktsplanen ska utvecklas till en blandstad. Färdigställandet av det nya parkeringshuset som invigdes sista mars var startskottet för en vidare utveckling, där Humlegården kommer uppföra ett nytt hotell samt kontorsbyggnader om cirka 30 000 kvadratmeter.