Ett stenkast ifrån varandra i Hagalunds arbetsplatsområde ligger Black Sheep och Liljevalchs Hubb, två av Solnas mest spännande platser för nyskapande konst och kultur. Inom kort startar de ett gemensamt projekt som förenar Solna stads satsning på ung kultur med Stockholms stads gränsöverskridande mötesplats för kreativitet.

Hagalunds industriområde nattetid

– Vi välkomnar alla förslag till öppna program och konst i gatumiljö! Du kan vända dig till oss när som helst med dina idéer. Byråkratiska procedurer och stelbenta syftesformuleringar undanbedes dock, säger Martin Taranger, föreståndare på Black Sheep.

Flygfoto över Hagalund med industriområdet i förgrunden. Foto: Gustav Kaiser

Johan Norling, koordinator på Liljevalchs Hubb, tillägger att föreslagna projekt som äger rum på allmänna platser inom Hagalunds arbetsplatsområde och som uppfyller vissa kriterier, kommer att kunna få produktionsmedel upp till 10 000 kr. – Vi vill ge olika former av konst och kultur möjlighet att utvecklas genom snabb respons och öppna forum. Helt enkelt, hör av dig eller kom förbi oss med dina idéer.

Projektet pågår t o m 2016 och drivs som ett samarbete mellan Black Sheep, Solna stad och Liljevalchs Hubb, Stockholms stad med stöd av Humlegården Fastigheter AB.

Bidra med ditt projektförslag

Läs mer om Liljevalchs Hubb

Läs mer om Black Sheep

Läs mer om Hagalunds arbetsplatsområde (kulturskylt) (PDF-dokument, 264 kB)