Äntligen var det dags för den officiella invigningen efter flytten från Stenbackaskolan i Huvudsta till Gelbgjutarevägen 7 i Hagalund. Black Sheep, som redan har kunnat boa in sig i de nya lokalerna sedan några månader, visade upp alla nyheter och försåg samtidigt invigningsgästerna med en dos av sin imponerande historia.

Här följer bilder från invigningskvällen med kommentarer.

BlackSheep_invigning_151123_002

Invigningsgästerna möttes av en ensemble som spelade live i trapphuset. Inget konstigt alls för Black Sheep.

BlackSheep_invigning_151123_085

Richard Cirulis är en av många ungdomar – idag vuxen – som tillbringat mycket fritid i tonåren på Black Sheep. Under invigningskvällen agerade han conferencier och vittnade även om hur mycket personalen och verksamheten betytt för honom i hans personliga utveckling.

BlackSheep_invigning_151123_061

Peter Edholm, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, höll tal och överlämnade en gåva från sitt parti till verksamheten: ett bidrag öronmärkt för en konstinvestering vars innehåll och utformning överlämnades till Black Sheep, som ett sätt att visa uppskattning för den höga grad av brukarinflytande som verksamheten vilar på.

BlackSheep_invigning_151123_067

David Johansson, fastighetschef för Humlegården AB, välkomnade verksamheten och rekapitulerade resan från idé till inflyttning som tog sin början med ett mail från honom till Solna stad redan 2012. David överlämnade också en present, boken “De halva husens stad” som handlar om Hagalund.

BlackSheep_invigning_151123_077

Mottagaren av det där mailet från David Johansson år 2012 var kultur- och fritidschef Roger Markdalen som nu kunde knyta ihop säcken på riktigt. Från förvaltningen överlämnade han en gåva för att fortsätta utveckla verksamheten: ett bidrag till valfri studieresa för personalen.

BlackSheep_invigning_151123_121

Så var det dags att klippa bandet, och äran gick till föreståndare Martin Taranger, som varit med och byggt upp Black Sheep från dag ett.

BlackSheep_invigning_151123_124

Under de senaste tio åren har omkring 350 band repat på Black Sheep. Alla bandnamnen fanns för beskådande på invigningen.

BlackSheep_invigning_151123_125

Flera av Black Sheeps ungdomar agerade guider under kvällen, och visade runt i lokalerna.

BlackSheep_invigning_151123_146

Oscar “Uffe” Ulfheden är musiker, studiotekniker och instrumentbyggare. Han ser fram emot att lära fler unga både instrumentteknik och studioarbete, inte minst i den professionella studio som syns på bilden.

BlackSheep_invigning_151123_166

Black Sheep är inte bara musik, utan även alla typer av kreativitet och ungdomskultur. Kaj är en av flera som lämnar sitt bidrag till den långa korridorväggen en trappa upp. Med tiden kommer de olika bilderna växa ihop till en lång enhet. Det finns lite kvar att göra, som synes…

BlackSheep_invigning_151123_044

T-shirts, cd-skivor, med mera fanns att köpa på det obligatoriska merchandisebordet. I förgrunden ett kit för att provlyssna på ett av de senaste påhitten: poddcasten “Dom kallar oss Martin”.